2 jubilæer og et længe ventet generationsskifte i Besma!Besma reception 5 april 2019

Besma International Chem A/S – i det daglige kaldet Besma – har gennemført det længe ventede generationsskifte, hvilket betyder at ejerne i dag er Fjendbo ApS /Jeanett og Claus Fjendbo.

Besma er en dansk familieejet virksomhed, som har udviklet og fremstillet miljørigtige rense- og rengøringsmidler siden 1976 og derfor har passeret 40 års jubilæet for 3 år siden. Helt fra starten har målgruppen været autobranchen og industrien, så blev salget et par år udvidet til dagligvaremarkedet, hvilket var tæt på at koste Besma livet.

Det skete heldigvis ikke, og nu er al opmærksomhed igen rettet mod salg af rensevæsker og rådgivning om arbejdsmiljø primært til autobranchen og jern- og maskinindustrien, men også til industri med fokus på bæredygtig produktion af bl.a. vindmøller.

Besma har altid haft en skarp miljøprofil. Den første miljøpolitik skrev Besma’s stifter, Mercy Skytteløv, allerede i 1982, da miljø stadig var et fremmedord i Danmark. Der blev afleveret ’grønt regnskab’ i 1998, og Besma blev miljøcertificeret efter ISO14001 første gang i 1999 som en af de første virksomheder i Danmark og er fortsat miljøcertificeret på 20. år.

Både Jeanett og Claus kan fejre jubilæum i dette forår!

Jeanett har således været ansat 27 år i Besma og Claus kan fejre 25 års jubilæum
d. 14. marts 2019. Det betyder selvfølgelig, at miljøtanken fortsat er fundamentet i Besma og videreføres ved fastholdelse af miljøpolitikken, som begge selv har været med til at vedtage. Fokus vil fortsat være en grøn løsning!